O surpriză plăcută de la Real. Degustare de mâncare și vinuri bune! FOTO

vin rose domeniul coroanei segarcea

Orice se poate, numai să vrei, de asta m-am convins încă o dată!

Știam doar teoretic de concept, Totul pentru gust, dar iată că zilele trecute am apucat să îl trăiesc din plin, acceptând invitația lansată de hypermarket-ul Real Oradea.

Periodic ei transformă sectorul de vinuri într-un mic restaurant, cu mese, scaune, ospătari, cu mâncare bună, pregătită de un chef tare de gașcă, și vinuri excelente, prezentate de un somelier priceput.

Chiar nu știam la ce să mă aștept, am mers împreună cu a mea colegă Monica, cu o oarecare curiozitate dar și apetit să experimentăm ceva nou.

E bine că nu am avut așteptări, deoarece sigur ar fi fost depășite. A fost foarte faină atmosfera. Degajată, relaxată, mâncarea era preparată sub ochii noștri, mirosul îți încerca papilele gustative, abia așteptai să guști.

Însă până la mâncare, eram ispitiți cu vin. Partea asta, cu ispita, a fost doar de început, că apoi ți se părea normal să (de)guști aromele.

Ca să vă fac poftă, primul dish a fost Sashimi de somon copt cu icre roșii. Un preparat semi crud, recunosc că am avut emoții. Eu, de felul meu, prefer o mâncare mai bine pătrunsă. Dar să știți că a fost tare bună, iar cu vinul rose alături, Minima Moralia – Speranță, era perfect. Aș vrea să am o poză, cu mâncarea, dar vă dați seama că m-am focusat mai mult pe mâncat decât pe pozat. M-am trezit și eu apoi… după beția aromelor. Dar vă las o poză cu vinul 😀

vin rose

Și acum să trecem la felul următor, la paste cu trufe care pot fi savurate cu vin alb, sec, Minima Moralia – Sinceritate, sau chiar și cu unul roșu, tot sec, Prestige — Blue Train.

Recunosc, dintre toate preparatele culinare, am rămas cu pofta de paste. Știți ce bune au fost? Și știți că nu sunt deloc greu de pregătit?! Așa e când ți-e rușine să-ți deschizi gura, rămâi cu pofta, dar și cu una două poze, după ce te-ai trezit din visare 😀

paste cu trufe

vin alb Minima Moralia - Sinceritate

Și acum, să trecem bine granița, deoarece ni s-a pus în cârcă un mușchiuleț de vită argentiniană, cu un excelent piure de morcov și verdețuri. Carnea a fost tare bună, fără grăsime, perfectă pentru dietă și meniurile light, dar piureul de morcov, hmmmmm, grozav! E foarte interesant cum dintr-un preparat te poate cuceri nu vedeta ci tocmai accesoriul. Și acum îmi lasă gura apă, iar pentru a nu sta prea mult pe gânduri, ne-a fost pus în pahare un alt vin roșu, binențeles, Vardo – Adierea Vântului. A completat bine mâncarea, i-am apreciat gustul plăcut și faptul că deși era intens, nu era agresiv, te adulmeca și de cucerea treptat. E un vin bine crescut 😉

mușchiuleț de vită argentiniană

Și uite așa, am trăit o experiență nouă, la Real! Iar partea frumoasă e că acest eveniment, Totul pentru gust, este și la îndemâna voastră. Chiar și clienții pot participa, trebuie doar să vă înscrieți pe pagina de Facebook Real Oradea.

E o seară de degustare, gratuită, și de prezentare a sortimentului variat de vinuri bune pe care Real le comercializează, dar și de sugestii culinare pe care le puteți asorta cu băutura preferată a lui Bacchus.

Vinurile degustate în cadrul ediției din februarie 2016 au fost de la Domeniul Coroanei Segarcea și le găsiți pe rafturile hypermarket-ului. Dintre toate, am zis că sigur voi cumpăra o sticlă de vin rose, Minima Moralia – Speranță, și una de roșu, sec, Vardo – Adierea Vântului. 

Nu știu cu ce gust rămâneți după această recomandare și prezentare ce tocmai se încheie, dar eu vă instig să îndrăzniți să mergeți la Real, neaparat la Totul pentru gust, sau să citiți pe net mai multe despre vinurile și mâncărurile de mai sus!

Cu bucurie, pentru voi!