Atunci când faci ceea ce nu e potrivit, lucrurile merg prost!

Dominoes-1200-1024x576

Așa-i că și voi v-ați trezit în situații în care făceați multe, ori puține, dar rezultatele nu erau bune sau nici măcar nu se ajungea la un rezultat?

Ca să-mi sting dorul de a scrie și altceva decât evenimente, știri și informații pozitive, azi m-am pus să mai scriu un articol pe blog. Îmi doresc să fie cu folos, tuturora, implicit mie, pentru că la final cu siguranță voi mai putea trage niște concluzii interioare.

Și să continuăm cu treaba pe care o faci și nu iese bine. Cam așa e, vă spune un expert, adică je, care nu o dată a mers înainte cu toată puterea, doar pentru că și-a dorit. Și nu e bine.

Nu e bine pentru că înainte de a face orice lucru, înăuntrul nostru întotdeauna se instaurează o stare. Puteți face chiar și un exercițiu, foarte simplu, și anume să întrebați (pe cine să întrebați… pe acea entitate în care credeți, dacă credeți. Dacă nu, întrebați, prin exercițiu veți primi răspunsul) dacă este bine sau potrivit pentru voi să faceți X lucru.

Acuma să nu vă puneți să întrebați „oare e bine să beau apă astăzi?” , să nu fim absurzi. Ci întrebați atunci când simțul nu vă ajută. Când poate sunteți tulburați, obosiți, stresați de o chestie care se tot repetă și vă consumă din energie.

În funcție de cât de spirituali sunteți, credincioși dacă vreți, veți primi un răspuns. Și nu vă așteptați să fie într-un plic. Răspunsul vine dacă sunteți receptivi și treji, veți înțelege încotro.

Ei, acum să vorbim și despre faza aia în care simți ce ai de făcut, iar tu faci exact contrariul.

Ce se întâmplă atunci? Păi… lucrurile nu merg bine. Și nu e vorba că ai fi ghinionist sau blestemat sau cu ce Sfinte Sisoie probleme. Nu. Pur și simplu atunci când nu știi să asculți… e ca și la trecerea de pietoni… dacă traversezi pe roșu, sunt mari șanse să te lovească mașina.

Că ne place, că nu ne place, trăim într-un univers care are niște legi foarte bine stabilite. În care cam tot se bazează pe acțiune și reacțiune. Și nefiind atenți, neștiind să ascultăm, avem parte de consecințe.

Poate trist, dar am ajuns la concluzia că doar animalele mai au instinctele sănătoase. Pe bune. Îl observ mult pe cățelul meu și e fantastic cum se manifestă. Mănâncă doar cât are nevoie. Pot să-i pun 10 farfurii cu mâncare, el nu consumă mai mult decât îi cade bine. Cu apa la fel. Își exprimă neplăcerea, durerea sau nevoia de afecțiune instant.

Facerea a ceea ce nu e potrivit, vouă sau altor persoane, duce la scăderea energiei, mult stres, nervi și neplăcerea că tu tot faci dar nu iese bine.

Și ce e de făcut? Să începeți să faceți ceea ce simțiti că e bine. Inclusiv dacă vă urcați la volan și trebuie să ajungeți în punctul X, iar voi simțiți că e bine să o luați pe ruta Y, nu pe Z. Întotdeauna există o explicație, ca să citez un clasic în viață.

Atunci când veți învăța să faceți ceea ce sufletul vă spune (în unele cazuri cu ardoare), veți vedea că toate merg bine. Probabil se aliniează planetele, citând un alt clasic în viață.

Să faceți ce simțiți chiar și atunci când nu știți de ce. Chiar și atunci când nu vedeți logica în toată treaba respectivă, inclusiv în situațiile în care alții ar putea fi supărați că faceți astfel.

Oamenii adesea se supără. Uneori din egoism, alteori pentru că nu au puterea ori experiența de a privi dincolo de propria nevoie și a-i oferi celuilalt libertatea de a fi și urma o cale pe care el o simte și care pe el îl ajută sau îi e necesară.

Urmarea propriei căi e un mare lucru astăzi, în era în care ne lipim și ne alipim de exterior și părăsim interiorul.

Expertul își oprește discursul aici. Cu o dorință simplă: ca să conștientizați ceea ce faceți.

 

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.

Sursa foto: learnliberty.org