Ce bine că avem legea fumatului, românii iar se împart în grupuri și grupulețe

tigara tipa fumeaza

Țării Românești îi era dor de un nou subiect care să împartă cetățenii în grupuri și grupulețe. Ce bine că s-a dat legea fumatului, că iar avem tabere. Iar putem să ne zicem și să ne contrazicem inutil pe acest subiect.

Sărim în sus pentru orice, dar nu și pentru ceea ce, poate, contează cel mai mult. Știți voi zicala aia „că vezi paiul din ochiul celuilalt, dar nu vezi bârna din ochiul tău?!”. Cam așa e și aici.

E o lege, s-a dat, s-a aprobat, a intrat în vigoare. E în vigoare în multe state la nivel mondial. Fiecare are dreptate. Și cei care fumează, și cei care nu fumează. Fiecare are o dorință. Și cei care fumează, și cei care nu fumează. Și fiecare are un drept. Și cei care fumează, și cei care nu fumează.

Puteți să încetați și să începeți să trăiți ca oamenii, adică să ne acceptăm plusurile și minusurile (societății) și să ne orientăm spre a face și mai puțin pe a da din gură sau din taste?!

Sunteți conștienți că nu facem altceva decât să ne răsculăm împotriva noastră? Și să ne dezbinăm mai mult?!

Omul are puterea de a se adapta. Așa suntem construiți. Ne-am adaptat la fum, acum ne vom adapta la fără fum. E chiar atât de simplu. Nu se moare, decât dacă nu crapă egoul, furia și disperarea în noi, adică, popular vorbind, „maiul”.

Vă las mai jos o fotografie realizată de Sebi Tonț. Priviți-o atent și gândiți-vă dacă e mai sănătos să ne contrariem pe fumatul în spațiile închise, când ceea ce rămâne în urma noastră e de plâns.

foto: Sebi Tonț
foto: Sebi Tonț

Veți zice că alții, că bla, bla, bla! Știu, aud constant poveștile astea. Dar hai să nu îi mai privim pe alții, ci să ne privim pe noi. Oradea, România, e doar „unul”. Chiar dacă locuim zeci de mii sau milioane, atunci când zici Oradea, România zici de unul. Adică mizeriile pe care alții le lasă sunt și ale tale.

Și nu ar trebui să se umfle din nou maiul în tine că tu ești mai bun, cinstit și ecologist, ci, poate, indicat ar fi să conlucrăm pentru a găsi o soluție eficientă pentru a stopa un fenomen care ne otrăvește la propriu viața.

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.

Sursa foto: howafrica.com