Chiar nu v-ați săturat să vorbiți doar și tot din cărți?!

experienta

Recunosc, am un mare defect, și anume îmi plac oamenii genuine, aceia care duhnesc de experiență, de cunoștințe, care emană capacitate, putere de creație, inovație, spirit de echipă, profesionalism și demnitate.

Da, acesta este unul dintre multele mele defecte perfecte! Și îl ador!

Adesea tac și observ, uneori vorbesc, iar acum am ales să scriu, mai cu seamă să adresez o întrebare specialiștilor și marilor oameni de afaceri care se expun tot mai exhaustiv pe internet. Întrebarea e „băi, băieți, nu v-ați săturat să vorbiți doar și tot din cărți?”. Nu v-ați săturat să vorbiți din ceea ce alții au scris? V-ați gândit vreodată să începeți să dobândiți experiență și apoi să și expuneți un subiect?

E de râsu’ – plânsu’ toată situația. La fiecare colț de internet mai apare câte un om de afaceri, specialist în tot felul de chestii, dar cu mai nimic experiență. Se pune și îndrugă concepte citite în (citând un clasic în viață) „cărțile americane” care sunt total departe de societatea noastră. Mai mult, un număr mare dintre acele cărți sunt scrise acum hă, hă, hă acum câți ani, multe nemafiind actuale, în tendințe dacă vreți să ne exprimăm mai plastic.

Veți zice că mă cred un oareșce geniu. Nu, deloc, dimpotrivă. Am și eu nivelul meu, și de cunoștințe, și de cărți citite (și din alea americane), și de experiență, dar am învățat să tac și să învăț, să evoluez și să fiu un om mai bun, să adopt un statut atunci când știu că odată ce l-am luat pot oricând, la orice oră, în orice colț al lumii, ori pe altă planetă, în somn sau tremurând de frig să vorbesc despre ceea ce zic că sunt.

Vedeți voi, e o mare discrepanță între aparență și esență, iar azi societatea reacționează la aparență. Totuși, eu mă consider un om de-a dreptul binecuvântat, norocos dacă vă place, deoarece între toate aparențele, reușeșesc să identific și să găsesc oameni plini de esență. B.B. a fost unul dintre aceia care mi-a iluminat anul 2015. Așadar, pot să îl închei într-o deplină recunoștință.

Între timp, vă mai întreb o dată, și la final „băi, băieți, nu v-ați săturat să vorbiți doar și tot din cărți?!

 

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.

Sursa foto: beyondbusiness.com.gr