Cum ar fi să fim liberi, pe bune, de sărbători?!

În ochii mei, sărbătorile au ajuns să fie un motiv de heirup. Pe vremuri, când nu aveam și nu ne trebuiau atâtea, erau domoale. Aveam și zăpadă, eram bucuroși. Acum nu mai avem zăpadă, nici bucurie. Dar avem trafic, agitație, oameni care merg de colo – colo și care lucrează până târziu și în ajun de Crăciun, ori de Anul Nou.

Privesc în jur și văd multă reclamă pentru mâncare. Dacă până într-un punct sexul era metoda de manipulare a noastră, acum mâncarea e pe val. Odată cu ea și reclamele la digestive.

Serios? Pentru asta au trecut atâția ani, pentru asta ne trec anii? Ca să mâncăm și să nu ne mai bucurăm? Doar pentru atât? Nu mâncarea este baza, cel puțin asta cred eu.

Din acest motiv, după o ediție a sărbătorilor în care am „prădat” mâncarea, am decis să (pre)gătim normal. Ca și în oricare altă zi. Mai mult ca și cantitate, ca în ziua de Crăciun/Anul Nou să nu bucătărim, dar la fel. Poate ceva ce nu facem prea des.

Dar să ne rezervăm timp pentru a trăi, a ne bucura și a ne odihni. V-ați uitat cât de flămânzi suntem încât magazinele se închid târziu, de parcă în ele nu tot oameni ar munci. În loc să ne organizăm și să ne facem cumpărăturile din timp, le lăsăm pe ultima sută de metri. Astfel, luăm timp din timpul nostru și al oamenilor care muncesc acolo.

Și nu doar oamenii din supermaketuri muncesc. Ci mai toți, până aproape în ceasul Crăciunului/Anului Nou. Încercați să vă imaginați cum ar fi să fim liberi de sărbători, cu toții, indiferent de domeniul de activitate. Să avem tihnă să ne bucurăm de Crăciun. Vă dați seama cât de mirific ar fi? Aproape că ar cădea și fulgii de nea. Și ei s-ar bucura pentru noi, dar noi nu știm să ne bucurăm pentru noi. Noi știm să muncim, să mâncăm și să ne ținem ocupați. Ca apoi să ne plângem de viață.

Mai gândește-te un pic, poate poți face ceva în această privință. Să fim cu toții liberi de sărbători, fără întoarcere în 26 decembrie, ci liberi până în 3 ianuarie. Vreau cam mult. Poate. Dar vreau și pentru tine.

Mai gândește-te un pic, poate poți face ceva în această privință. Să fim cu toții liberi de sărbători.

 

#love

 

sursa foto: YouTube