Eu vă doresc să nu aveți nevoie nici de spitale, nici de catedrale!

steag

Multă agitație în Țara Română. De la incendiul Colectiv parcă ne-am incendiat cu toții. Pe alocuri, pe bună dreptate.

Însă vreau să vă atrag atenția ce își dorește poporul român. Vă citez:

Vrem spitale, nu catedrale!

Voi vă dați seama că prin acest slogan noi, de fapt, ne dorim să avem locuri unde să ne tratăm de boală?!

Ok, veți zice că bine, că știi că nu e așa, că nu vrem biserici, ci spații de îngrijire.

Și eu zic iar, ok, vă înțeleg. Dar voi vă dați seama ce cereți de fapt? Adică o nație întreagă a ieșit pe străzi cerând spitale.

Iubiți români, eu vă doresc să nu aveți nevoie de nimic. Nici de spitale, nici de catedrale, dar îmi mai doresc să vă treziți la realitate.

Într-o realitate sănătoasă, unde ideea de boală și virus să existe cât mai puțin, și deloc în trupul și mintea voastră. Un om ajunge bolnav nu doar că a luat de undeva, ci de la propriul lui mod de gândire.

Cu astfel de atitudini și sloganuri vă auto-îmbolnăviți.

Fiecare unitate are rolul ei într-o societate. Vă plângeți că România e vai și amar, dar voi nu puteți accepta faptul că ceilalți au dreptul să fie așa cum își doresc. Voi îi criticați pe toți și ați fi mulțumiți dacă totul ar fi așa cum ați vrea voi.

Când veți începe să conștientizați că problema actuală a țării noastre s-a format din cauză că noi, și eu, și tu, și el, și ea… am permis. Că noi am ales, sau nu, acești oameni care ne conduc. Că am tăcut din gură, că am plecat capul, că ne-am mulțumit, că nu am luat atitudine când fabricile noastre au fost distruse, că acceptăm salarii de mizerie, că ne luăm credite pe toată viața doar ca să avem o casă. Că suntem robii unui sistem defect. Și noi acceptăm.

Totul ține de noi. Nu de ei. Și totul pornește din interior. Uitați-vă la noi cum arătăm cu degetul pe X și pe Y, cum murim de ciudă când altul reușește, cum ne roade invidia că alte țări o duc bine. Cum ne săpăm colegii, doar să o ducem bine. Că am intermediat vânzarea țării, și am tăcut din gură doar să ne primim bonusul.

Opriți-vă odată, uitați-vă la voi. Și dacă vreți cu adevărat ceva să faceți, faceți o schimbare în voi. Opriți-vă din a mai da cu noroi în ceilalți, din a-i critica, acuza. Începeți să vă urmați propriile valori după care îi condamnați pe alții. Adică dacă tu zici că ăla e lingușitor, tu fii om drept. Dacă ăla fură, tu lasă totul așa. Dacă aia bârfește, tu taci din gură. Dacă Gigel își tratează cu lipsă de respect părinții, tu iubește-i.

Și mai vorbim pe urmă. Dar fiți, fiți până când vă veți da seama că o viață poate fi trăită și fără nevoia de spitale și catedrale. Adică în sănătate. Sănătatate și trupească, și mintească, și sufletească.

Și da, omul e făcut din trup, minte și suflet. Vă doresc să fiți sănătoși din toate trei punctele de vedere. Puteți. Dar câți veți începe să faceți schimbarea?!