Fii tu însăți, nicidecum iubita, angajata, soția, amanta, prietena… cuiva!

fii tu insati

Facebook-ul a fost o sursă de inspirație pentru mine, în această dimineață. Întâmplător am dat peste un profil. Am stat, am analizat și am dorit să scriu acest articol mai ales pentru femei.

Îndrăznește să fii tu însăți, îndrăznește să fii tu și să îți câștigi poziția în societate prin superbul din tine, prin originalitatea, frumusețea, talentul, capacitățile tale.

Foarte multe femei, din păcate, sunt încântate să devină „cineva”, adică să capete un statut, odată ce se căsătoresc. Le place foarte mult să se știe că ele sunt „nevestele lui x și y”. Sau, altele, sunt mândre că sunt amantele lui x și y. O altă categorie se remarcă ca fiind prietenele lui x și y. Celelalte, și nu sunt puține, sunt în extaz când prind câte o funcție, într-o structură publică sau privată.

Atunci ele simt că sunt puternice, atunci se simt mândre, împlinite, că sunt femei. Și, poate, veți zice că „ce e rău în asta?!”.

Poate e un articol supărător, dar e atât de plăcut să fii asociată și apreciată din prisma cuiva sau a ceva (job) și nu din a ta personală?

E mișto să lași toate abilitățile, carisma, puterea, frumusețea, sensibilitatea ta să fie îngropate, iar tu să „fii cineva” din prisma altcuiva?!

E grozav să fii puternică pentru că ai căpătat puterea prin preluarea unui nume și a unui statut și nu prin a ta?

E răsplătitor ca mult prea puțini să te știe de „tu”, ci mai mult ca și… o completare a lui x și y?!

Voi v-ați gândit cum voi singure vă distrugeți identitatea, ființa, viața? 

Neplăcut e atunci când x și y pleacă, se întâmplă ceva, se pierd bani, funcții, statut…

Nu judecăm, nu condamnăm, ci tragem un semnal de alarmă. Cine înțelege mesajul, înțelege. Cine nu, în mod cert va lua totul ca un atac la propria persoană.

Și totuși, nu e mai fain să fii tu decât altcineva?! Chiar dacă nu ești așa cum ți-ar plăcea, chiar dacă mai ai lucruri de îmbunătățit, de adoptat unele obiceiuri, de scăpat de unele atitudini.

Nu e mai fain să fii tu și să-ți vezi evoluția, să te bucuri că ai avut o asemenea șansă? Șansa de a fi tu, de a fi apreciată pentru cine ești tu?!

Șansa ca soțul, iubitul, părinții, prietenii, colegii… să te aprecieze pentru femeia minunată care ești… și nicidecum ca pe un accesoriu al altora?!

 

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.

Sursa foto:  stevewiens.com