Iesiti din mediul virtual, traiti-va viata!

onlineE trist să vezi cum tot mai mulți oameni se pierd în foșnetul internetului, și cum își petrec anii în fața unui „geam”.

Tot mai des, tot mai mulți utilizatori atrag atenția prin filmulețe și multe postări asupra nocivității mediului virtual. Și tot atâția sunt cei care citesc, dar nu înțeleg nimic. De câteva zile mă bucur să văd din nou șotronul desenat de copii, în fața blocului. Părinții lor au înțeles ceva.

Mulți oameni își trăiesc viețile pe internet, tot ceea ce fac postează pe internet. E o adevărată febră și cultură. Fie că își fotografiază mâncarea, faptul că merg la sală, noile ținute sau produse cosmetice, oamenii se expun.

E trist că mulți nu conștientizează că expunerea nu e determinată decât de golul, tot mai mare, din noi. Vă întrebați de ce postăm pe internet informații despre noi? E simplu: suntem tot mai singuri, însă nevoia noastră de apreciere, dragoste, prietenie, nu scade odată cu singurătatea. Dimpotrivă. E tot mai mare. Nevoia de a fi lângă cineva și de a primi laude, respect, dragoste, afecțiune, crește zilnic precum o tumoare. Și crește odată cu postările tot mai dese, la care așteptăm să primim tot mai multe „like-uri”. Mulți își construiesc stima de sine din sutele de like-uri primite. Au impresia că având multe aprecieri sunt și valoroși. Anunțați-i că nimic nu e mai fals.

Vreți un leac pentru acest cancer? Ieșirea din confortul oferit de rețelele de socializare și evadarea în natură, între animale, între oameni.

Nu aveți prieteni? Sunt destui bebeluși, copii și tineri în casele de copii. Nu aveți unchi, mătuși, bunici? Sunt destui bătrâni în cămine.

Sunt piese de teatru, sunt filme la cinema, sunt cărți în librării și biblioteci. Sunt cafenele și ceainării în care puteți contempla viața.

Sunt.

Dar tu unde ești? Și unde ești mai exact. Întotdeauna e bine să afli unde ești ca să știi spre ce te îndrepți. Lumea virtuală are doar început, nu și final. Sfârșit îi poți pune doar tu, oprind calculatorul.

Învățați că fiecare lucru e utilizat pentru ceva. Patul pentru dormit, farfuriile pentru mâncat, hainele pentru îmbrăcat iar internetul NU pentru a vă însingura existența!

 

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.

Sursa foto: nicoleunderwood.com.au