Oamenii vor să trăiască modern, dar refuză să se adapteze!

change

Sunt anumite perioade în decursul unui an care, într-un oarecare fel, îți arată cât de puțin ne putem adapta diferitelor situații și cum ajungem să formăm tabere din nimic și care ne servesc la nimic.

Ador faptul că noi, oamenii, ne dorim să trăim modern, să ne bucurăm de toate facilitățile pe care epoca în care suntem ni le oferă. Dar uităm un lucru, că odată cu trecerea anilor și dezvoltarea tehnologică noi și evoluăm. Adică mergem înainte, și noi lucruri apar.

La fel și sărbători. Dacă acum 20 de ani atât ziua de 14 februarie cât și cea de 24 februarie îi interesa prea puțin pe români, în ultimii ani, ziua dragostei s-a transformat într-o adevărată frenezie.

Și nu doar într-o frenezie, ci în grupuri. Unele celebrează Ziua lui Valentin, altele Dragobetele.

Vedeți voi, toată această posibilitate de mișcare, țări fără frontiere și turism la îndemâna oricui are bani și voință, ne va aduce alte și alte obiceiuri. Vom ajunge, cred, un mic – mare Turn Babel, deoarece culturile se vor amesteca și modifica. Deja avem zile și motive de sărbători internaționale și mondiale.

Iar dacă vreți să evoluați, să trăiți modern e necesar să înțelegeți că lumea se bazează tot mai mult pe schimb, împrumut, copiere, implementare și… trăire!

Văd în jurul meu oameni care se împotrivesc, și la ce bun? În afară de un consum suplimentar de energie?!

Nu avem cum să nu fim influențați, și nu avem cum să nu împrumutăm sărbători și obiceiuri. Și ceea ce poporul român este și are astăzi este și rodul interacțiunii cu alte nații.

Acceptarea nu înseamnă că ești 100% de acord cu ce fac ceilalți, ci că ești suficient de puternic să îți trăiești frumos viața fără a te lăsa afectat de ce se întâmplă și, totodată, poți respecta opțiunile și plăcerile concetățenilor tăi.

Nu știu ce ați făcut voi, dar ziua de 14 februarie, pentru mine, a fost ca oricare alta, chiar dacă al meu coleg s-a dus și s-a căsătorit de probă în Era Park. Mi-a spus că a avut și emoții, recunosc că a fost haios!

Dar asta e! Viața e o opțiune, implicit ceea ce facem și ceea ce sărbătorim! Iar dacă nu vă convine, alegeți-vă singuri o zi în an în care să celebrați iubirea! Se poate, sunteți liberi!

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.

Sursa foto: a-glass-half-full.com