Pentru o viață liniștită, fă lucrurile acum!

acumNu azi, nu mâine, ci acum! Acum este momentul în care activitățile, sarcinile trebuie împlinite. După un lung șir de ani, da ani, în care am amânat diferite activități, luarea unor decizii, am ajuns în punctul în care mormanul de lucruri amânate a atins pragul critic. Din păcate, dar și din fericire, nu am avut unde să le transport, și a trebuit să încep să le caut soluții, găsesc rezolvare.

Marea a fost provocarea, mare, mai mare ca Marea Neagră, deoarece a implicat multă bătaie de cap.

A fost o challenge, și prefer acest termen în detrimentul celui românesc, adică provocare. Când zici provocare, oamenii se gândesc la exact altceva.

Da, a fost o provocare, dar care m-a ajutat enorm să rezolv într-o lună sarcini care tronau de ani, unele, nu toate.

Cum de am amânat? Din comoditate. De fapt, noi foarte multe lucruri nu le facem din comoditate. E mai lejer să lași unele activități de azi pe mâine, decât să iei taurul de coarne.

De unde e obiceiul acesta? Știu că și voi, unii, îl aveți! Cred că ține și de cultura noastră românească, nu degeaba suntem cu zeci de ani în urma Europei, dar și de educație, de noi înșine.

Cei care lucrează în sistemele corporatiste sunt foarte obișnuiți să lucreze „punctual”, restul, fie că activează în domeniul public sau privat, o lălăim cât putem.

Da, și salariile sunt cum sunt, dar asta nu ar trebui să ne formeze stilul de viață!

Și totuși, îndrăzniți să faceți lucrurile acum. Odată făcute acum, ai secunda următoare liberă. Nu ți se mai adună dosare personale pe biroul conștiinței, ești mai relaxat(ă), poți să îți planifici alte proiecte, să te ocupi de ele.

Atuni când lași pe mâine ce poți face azi, nu faci altceva decât să nu te respecți de tine însuți/însăți.

Da, e o lipsă de respect, oricât de ciudat ar părea. Nu te respecți pentru că tu singur(ă) te umpli de griji, îți creezi motive ca să te scuzi în fața altora, inclusiv în a ta, îți diminuezi timpul în care poți să te preocupi de propria bunăstare, îți prelungești intervalul de lucru, care te enervează, obosește, frustrează și… lista poți să o continui tu, cu mânuța ta!

De ce ar trebui să te apuci să faci lucrurile la timp? Am un răspuns cât se poate de simplu: ca să începi să trăiești! Da, atâta timp cât te desfășori în amânări și prelungiri, nu faci decât să rămâi blocat într-un trecut care nici nu te ajută, nici avantajează, nici împlinește, nici mulțumește.

Fă lucruri acum, pentru că această clipă este relevantă. Următoarea nu știi ce îți poate aduce!

 

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.

Sursa foto: brandonvaughn.com