Recall Healing, o binecuvântare pentru eliberare!

gilbert renaud, recall healing romania

Am întâmpinat primăvara cu atenția spre mine și spre cine sunt eu. De la ființa mea, la familia mea, la neamul meu, oamenii de lângă mine. Am ales să urmez din nou cursurile Recall Healing care, de câțiva ani buni, sunt organizate în Oradea.

Pot spune cu încredere că nu știm cât suntem de norocoși să fie organizate aici, când mai toate se țin în București. Vin oameni din întreaga țară, dar și din afară, și stau minim 3 dacă nu 9 zile, în Oradea, ca să participe la aceste cursuri. Să conștientizeze (adică să înțeleagă) și să elibereze. Nu sunt ceva vodoo tricks (adică ritualuri de magie sau esoterism), sunt cursuri care explică din punct de vedere biologic cursul vieții, de ce avem parte de anumite căderi, boli, evenimente care ne rup de cei dragi…

Lector este Gilbert Renaud, un specialist foarte bine pregătit, din Canada, iar dacă ar fi să le traduc – Recall Healing – ar fi Vindecarea prin Amintire. Gilbert explică foarte frumos cum, într-un moment de stres maxim, toate trăirile sunt descărcate în trup. Dezavantajul este că, odată cu trimiterea lor în corp, ajungem să nu ne mai amintim de situațiile care ne-au rănit și care au generat diferite conflicte și condiții medicale.

Așa se face că individul uită, iar informația se transmite copiilor, nepoților… care nu știu de disperați ce sunt „de ce?” și că, de fapt, sunt purtătorii unei traume a neamului care se manifestă cu ciclicitate. Deoarece, așa cum frumos ne spune Gilbert, creierului îi plac ciclicitățile. El te reface să trăiești, prin moștenirea genetică, ceea ce părinții, bunicii, chiar și alte persoane din arborele tău genealogic au trăit/au avut parte.

Anul acesta am urmat Nivelul I încă o dată. Și vă recomand fiecăruia să îl faceți, cel puțin de 2 ori. De ce? Deoarece prima dată ești prins în a fi atent, a-ți nota… dar când mergi a doua oară concentrarea, cel puțin a mea, a fost pe a conștientiza, a asculta activ și a nu mă mai lăsa pradă altor gânduri decât cele de făcut conexiuni și trezire. Așa se face că acum am reușit să îmi notez lucruri de care uitasem, emoții, trăiri, oameni, situații de mult trecute. Oferiți-vă acest privilegiu.

Apoi, am făcut și modulul dedicat excesului de greutate. Parcurgându-l mi-am dat seama că nu excesul de greutate e neaparat baza acestui curs, ci cât de frumos și clar explică Gilbert rănile emoționale care stau în spatele kilogramelor în plus sau în minus, deoarece s-a vorbit și de anorexie, bulimie… (pentru răni emoționale vezi, înainte de curs, cartea lui Lise Bourbeau „Cele 5 răni emoționale care ne împiedică să fim noi înșine”). Indiferent de câte kilograme aveți, din toată inima vă rog și vă recomand să îl faceți. Are să aducă multă lumină în viața voastră.

Ultimul, și cel de al treilea workshop ținut, a fost modulul dedicat triadelor. Te dă peste cap când vezi, clar și deschis, cum nașterea într-un anumit tip de familie, cu părinți comunicativi sau nu, egoiști, egocentrici sau prea răniți ca să facă față unui copil, îți influențează viața.

Toate sunt explicate din punct de vedere biologic, subliniez. Și e bine, deoarece având oportunitatea să le cunoști biologic le poți lucra mai bine și spiritual. Fiecare cum știe, poate sau dorește.

Ceea ce îmi place extrem de mult la Gilbert este calitatea lui de a lăsa oamenii să fie. Are puterea de a nu judeca. Nu te pune la zid, nu te umilește și nu restricționează practicarea unei alte terapii. Fiecare este liber să își rezolve cum dorește trăirile. El chiar recomandă. Este frumos să vezi un om atât de mare dar atât de simplu. E atât de frumos să poți fi tu. Cu faptele tale. Dar judecata să nu existe. Să fie înlocuită cu acceptare, înțelegere și sprijin.

Vă las un link spre site-ul Recall Healing, puteți să-l accesați AICI, cu mențiunea că în final de Noiembrie – început de Decembrie 2020 se vor ține din nou. Nu de fiecare dată sunt aceleași module (teme), dar ele se repetă. Vă mai las un link spre albumul video în care Gilbert explică, pe scurt, cauzele unor boli. Click AICI. E gratuit.

Ce e bine de știut e că, pentru a urma oricare modul în care ai interes, trebuie să faci Nivelul I. Acela este baza și se ține fără excepție când sunt organizate cursurile.

Închei cu drag și cu multă recunoștință pentru tot Bunului Creator, lui Aliz Brunner, lui Gilbert Renaud, lui Darius Cornean, ție și mie însămi!

 

foto: Darius Cornean