Vampirii energetici, partea II

vampir de energie om secatuit de putereVorbeam în articolul trecut despre vampirii energetici și cât de nefastă este relaționarea cu ei.

 

De această dată vorbim despre oamenii care sunt predispuși acestei absorbții de energie, stările de rău (simptomatica) și metodele de eliberare.

În general victimele sigure ale vampirilor energetici sunt oamenii sensibili, emoționali (nu slabi!), cei care gândesc mult cu inima (heart centred) dar și empaticii. Motivul îl constituie tocmai capacitatea acestor oameni de a-și deschide sufletul, de-al alipi de al celorlalți. În general (ei) au o tendiță de ajutorare a celor din jur, de sprijinire și ascultare nemotivată de un scop ascuns. Inima este centrul nostru, locul care generează energia vitală, fizic și spiritual, iar de aici vampirii îți iau energie. Când inima nu mai merge, nimic nu mai poate merge!

Stările de rău se caracterizează prin dureri de cap, iritabilitate, lipsa apetitului, sentimentul că nu-ți găsești locul, greață, încetinirea reacțiilor (atenție dacă sunteți la volan), stare de lene, depresie fără un motiv concret, senzație de goliciune sufletească, incapacitatea de a mai lucra sau agitație.

Iar acum soluțiile. În primul rând începem cu ce e mai ușor:

  • conștientizează starea de rău
  • identifică persoana negativă dacă ești într-un grup de oameni, iar dacă ești lângă ea cu atât mai ușor
  • îndepărtează-te de persoana cu pricina. Atenție un vampir energetic te poate seca de vitalitate chiar dacă nu e cu tine în acel moment, poți discuta cu el prin telefon și să prezinți simptomele de mai sus. Dacă sunteți față în față spune-i că trebuie să pleci, să mergi la toaletă, să mănânci, să îți iei o cafea. Găsește o scuză să ieși din cercul vicios!
  • spală-te pe mâini, pe față, fă un duș dacă poți. Prin apă te conectezi la energia frumoasă și puternică a pământului (împământarea)
  • revitalizează-ți trupul. Bea apă, sucuri naturale, iar dacă obișnuiești să ai la îndemână un complex de vitamine B, pastile de magneziu sau calciu, ia una imediat deoarece te vor ajuta să te simți mai bine. De asemenea eficiente în aceste cazuri sunt și comprimatele efervescente. Atunci când ți se ia energia corpul tău suferă, iar bând apă, limonadă sau consumând fructe îl ajuți să-și revină, să-și refacă necesarul de vitamine și minerale. Poți totodată servi și o masă bogată în legume, carne roșie, o salată cu șuncă de exemplu!
  • următoarea etapă este rugăciunea. Aici poate nu toți vă regăsiți ca și practicieni, dar conectarea la esența Divină este cea mai puternică formă de eliberare. Indiferent de religie, roagă-te, și mai ales pentru vampirul tău. Știu că e ciudat dar rugăciunea pentru celălalt e extrem de puternică, roagă-te pentru sufletul, bucuria, sănătatea și starea lui de bine. Roagă-te pentru sufletul tău, pentru bucuria, sănătatea și starea ta de bine. Încheie-ți fiecare rugăciune mulțumind și fiind recunoscător. Cei care nu se roagă unei divinități se pot adresa Creatorului Suprem, Universului sau identității în care cred
  • după ce ți-ai încheiat rugăciunea vei simți că ești înconjurat de o stare de bine, o lumină albă. Imaginează-ți această lumină și învăluie-te în ea. Tot ce trebuie să faci este să devii conștient că având alături de tine Divinitatea nimeni și nimic nu-ți poate face ceva. Niciodată răul nu va fi suprem binelui
  • alte practici mai sugerează să îți imaginezi că te scalzi într-un lac curat, cu apă limpede  și care te umple de bucurie, sănătate și energie

În general aceste stări neplăcute și sensibilități sunt cauzate tocmai pentru că ne depărtăm de sursa și esența noastră. Gândiți-vă dacă ați văzut vreodată un călugăr fie el budist, catolic, ortodox, un mare învățat sau mari meditatorii ai lumii simțindu-se rău sau făcându-i pe ceilalți să se simtă rău? Niciodată! Deoarece fiecare, indiferent de zeul în care crede, prin rugăciune și meditație e conectat la sursă. Marii profesori și sfinții părinți ne învață să fim buni, să îi iubim pe cei din jurul nostru, să le oferim libertatea de fi așa cum doresc fără a le ofili petalele vieții doar pentru că noi așa ne dorim. Adică să fim mereu plini de energie pozitivă și pace.

Un vampir energetic emană energie negativă deoarece având diferite probleme se lasă angrenat tot mai mult în valul greutăților, se depărtează de sursă și astfel începe să sufere.

Noi fiecare avem o suferință lăuntrică care în general e cauzată de lipsa de iubire, afecțiune, grijă și atenție (inclusiv din perioada maternală – de când suntem bebeluși iar părinții nu s-au îngrijit de această nevoie sufletească a copilului adus pe lume). Tocmai din acest motiv ajungem la un moment dat să avem pretenții de la prietenii, partenerii și familiile noastre, încercăm să le pretindem lor ceea ce nu ne putem pretinde nouă. Dar despre asta într-o altă discuție. Până atunci poți citi prima parte a articolului AICI.

 

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.

sursa foto: uncommonchick.com