Acela care dăruiește e acela care și primește!

maini ajutor copac

Eu sunt un mare fan al cireșelor. Dacă aș putea, aș mânca numai cireșe. De obicei, mănânc până nu mai pot de la bunica, însă până se coc ale bunicii…

Și iată că dorințele noastre ne sunt împlinite. Acum două zile, un om extrem de frumos, plin de bunătate și cu un extraordinar potențial de a-i susține pe ceilalți, vine și îmi aduce o jumătate de plasă de cireșe. Când am văzut, ochii-mi erau cât cepele. Aveam impresia că a căzut Raiul peste mine.

Le aduc acasă, le vede mama, și începe să le laude, ba că îs multe, ba că îs frumoase, de dulci, bune și proaspete, nu vă mai povestesc.

Și zice mama „da ce rod bun au avut!”. Da, zic eu, să știi că da. Și exact în acea clipă o voce mă face să exclam cu voce tare „Da, acela care dăruiește, e acela care și primește!”.

Niște „simple” cireșe vin să ne învețe că rod vom avea când vom ști și da.

Biblia ne spune clar că a zecea parte din cele ce le vom câștiga/avea/dobândi să le dăruim. Dacă stăm și ne gândim nici nu e mult. Acest obicei e des aplicat atunci când mergem în oraș. 10% din valoarea notei de plată o lași, dacă vrei, ca și bacșiș ospătarului.

Acum, vreau să începem fiecare să ne gândim și să punem în practică acest obicei, făcând un joc de imaginație care, sper eu, vă va ajuta să vedeți că a dărui 10% din cât aveți chiar nu vă sărăcește: să ne imaginăm că avem o pizza, cu de toate, sau cum place. Tăiem această pizza în 10 felii egale. 9 dintre ele ne rămân nouă, iar una o dăruim.

Oare nu ne vom sătura din cele 9 felii rămase, am sărăcit dacă am oferit unui om flămând o felie din întregul nostru?

Cam așa e în orice domeniu al vieții. Dacă timpul unei zilei reprezintă 100%, atunci e bine să facem ca 10% să îl dăruim celorlați, fie prin a le scrie, a le da un telefon, a le trimite un gând bun, ori făcând voluntariat.

Aplicați această gândire și în ceea ce privește banii și orice alt domeniu al vieții voastre.

Învățând să oferi, conștientizezi că nu sărăcești oferind atât de puțin, ci dimpotrivă, sporești. Oamenii, chiar și cei „cu mai multe fețe”, atunci când văd bunătatea, să știți că se schimbă.

Și oricum, nu lor le oferiți, ci vouă vă oferiți! Tot ce dai, tot ție îți dai, deoarece există o lege universală, acea karma, care spune că toate câte le veți da, pe toate le veți primi și plăti.

Și dăruiți cu dragă inimă, nu ca să primiți ori să vi se răsplătească. Acela care bine dăruiește, e acela care și bine primește!

 

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.

Sursa foto: sowins.com