Aveți încredere, totul se întâmplă spre binele vostru!

20150319_202714

Adesea, noi oamenii, suntem întrebători și nerăbdători. Vrem să facem și să știm tot. Zilele curente, din cauza instabilității financiare, emoționale, sociale, ne determină să creștem în sinea noastră nevoia de control și certitudine.

Rar, și cu multă muncă, ajungem să înțelegem de timpuriu că acest control nu este decât panta alunecoasă care ne îndepărtează de sinele nostru, de inima noastră.

Apoi, certitudinea este o altă formă de care devenim conștienți și dependenți. Atunci când ai o certitudine, știi ce te așteaptă. Atunci când te afli în incertitudine, nu știi. Și de aici angoasa.

Dar, vreau să vă transmit și chiar să învăț următoarele: starea de incertitudine este cea mai frumoasă. De ce? Pentru că atunci când nu știi ce ai de făcut, poți face orice. Ești în măsura în care poți alege și te poți aștepta ca orice să se întâmple.

Teoretic, zicem că vrem să ni se întâmple doar binele. Întotdeauna se întâmplă ce e bine pentru noi, chiar și atunci când lucrurile nu ies conform planului nostru mental construit din nevoia de control.

Una dintre cele mai mari lecții pe care le-am primit a fost aceea de a mă încrede că orice se întâmplă, se întâmplă spre binele meu. E o adevărată provocare, deoarece ești pus în fața faptului de accepta tot ce vine, de a nu te lamenta și de a te împăca, tu cu tine și cu ce primești.

Chiar și atunci când ești dat afară de la job, când ți-ai pierdut un cercel, când persoana dragă te-a părăsit, când un prieten te-a trădat, când ai uitat să scoți rufele din mașină, când ai întârziat la o întâlnire, când ai uitat să cumperi pâine, toate acestea s-au întâmplat spre binele vostru.

Acum, vreau să vă gândiți la un moment trecut, când totul s-a întâmplat altfel decât voi ați vrut, însă la final situația s-a așezat mai bine decât ați fi sperat.

Făcând acest exercițiu, egoul s-ar putea să opună rezistență, să vină să zică că da, sau că parțial a fost bine. Acceptați rezistența, dar uitați-vă la voi, priviți-vă de sunteți sănătoși, dacă puteți munci, dacă aveți cele necesare și cât de bine este să fii în viață și să constați că, totuși, chiar acum vă e bine în ciuda faptului că lucrurile nu au decurs conform așteptărilor voastre.

Învățați să aveți încredere că totul se întâmplă spre binele vostru. Învățați să credeți că veți primi tot ceea ce aveți nevoie, atunci când aveți nevoie și e necesar. Învățați să credeți și să înțelegeți că pe toate le veți primi crezând că deja le-ați primit.

Învățați să vă încredeți, iar grijile, problemele, angoasele, întrebările vor dispărea. Învățați.

 

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.