Trăim în țara lui Papură Vodă în care prea puțini își mai fac treaba și se țin de cuvânt!

fc9bAbnormal_Conspiracy_by_Liransz

Credeam că doar eu am o problemă cu faptul că prea puțini oameni știu, în țara asta, să-și facă treaba cum trebuie și să se țină de cuvânt.

Dar nu. Este un fapt des constatat mai ales de românii care locuiesc sau lucrează în alte țări. După vreun an de stat în afară, odată ce vii acasă, te izbești de un haos, de situații complicate  inutil și de oameni care nu își știu respecta cuvântul.

În România totul se întâmplă cu întârziere. Și din cauza unor situații exterioare ție, ajungi, la rândul tău, să fii și tu un întârziat. Să nu îți mai faci treaba cum trebuie, să îți rămână toate de pe o zi pe alta, sau chiar săptămâni, și să ai impresia că nu se mai termină odată toată tevatura.

Mulți își iau sau dau responsabilități peste măsură și nu onorează la timp cuvântul dat. Dar când e vorba de laudă, sunt primii în lumina reflectoarelor.

Aici, în țara asta, e mai rău ca în junglă, iar în fața oamenilor doar dacă îți afișezi telefonul ultimul model, mașina de 500.000 de Euro, dacă ridici tonul, cauți pilele sau începi să faci scandal începi să ai valoare ori să fii luat în seamă.

Voi vă dați seama în ce rahat suntem? Să reacționezi la stimuli exteriori care nu sunt de valoare și eficienți?

Stai frumos, aștepți la rând, cuminte, și toți intră și rezolvă. Între timp, tu stai. Când începi să te agiți, să urli și să chemi o pilă totul se rezolvă.

Nu e normal și nu e sănătos. Pe lângă că la nivel mondial lucrurile sunt într-un oarecare declin, noi suntem tot mai jos.

Dar e interesant că toți vor să trăiască ca în străinătate. Toți se dau mari domni, mari „șm”, potenți, cu afaceri, prosperi, cu case, cu mașini, cu idei, cu cifre de afaceri.

Hellăăăău, e una a fi și e una a părea! Iar la noi mulți par, puțini sunt.

Mă opresc aici. Nu știu voi cum sunteți sau în ce ape sunteți, dar, personal, m-am săturat de amânările și întârzierile în care ne ducem viața. Suntem cu 50 de ani în urma Europei, dar suntem cu 1000 de ani în urma noastră și în urma puterii și vieții de calitate pe care am putea-o avea dacă am învăța să ne respectăm cuvântul dat și să ne facem treaba la timp.

 

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.

Sursa foto: hystericalminds.com