Ce se întâmplă atunci când iei ceva ce nu e al tău

V-ați gândit vreodată ce se întâmplă când iei ceva ce nu e al tău, ce nu ți se cuvine ție? Sigur, veți zice, poți ajunge la închisoare. Da, așa e. Dar mai e un aspect, spiritual, pe care noi nu îl vedem sau luăm în calcul tot timpul.

A lua ce nu e al tău se referă la mai multe, spre exemplu:

  • bunuri materiale
  • bani
  • oportunități
  • idei
  • concepte
  • copii
  • soți/soții
  • locul/rândul cuiva
  • timp
  • energie

Acestea sunt doar câteva înșiruiri, cele mai comune și banale, însă totuși ce se întâmplă odată luate fără a ni se cuveni?

În primul rând, avem toate șansele să luăm și karma acelui „bun”. Voi folosi termenul de „bun” pentru a defini și însușirea de bani, timp, energie… Vedeți voi, eu chiar cred că suntem interconectați, ca ființe, spirite, suflete, dar și cu cele ce ne înconjoară.

Imaginați-vă că un fir invizibil, dar foarte puternic, ne leagă pe toți, noi între noi, dar și de toate bunurile, locurile, oamenii cu care am intrat în contact.

Astfel, între tine și tot ce există pe Pământ există o comunicare permanentă. Când iei un bun al cuiva, fără a ți se cuveni, tu preiei energia acelui bun. Iar un bun poate avea o energie înaltă sau joasă. Dar când este luat fără a ți se cuveni, atunci energia lui scade.

Mai concret, lipsind pe cineva de acel bun, tu provoci o daună. Dauna este o pierde de energie la rândul ei. Pentru acel bun cineva a muncit, s-a informat, și-a dedicat timp ca să îl aibă, implicit emoțional și spiritual a depus un efort ca să îl primească.

Tu luând acel bun fără a ți se cuveni ai făcut o mică „gaură” în bugetul cuiva. O gaură energetică, care, mai devreme sau mai târziu, va veni să-și ceară tributul. Adică vei ajunge în situația în care să răscumperi, însă nu cu același preț. Niciodată nu e aceeași valoarea.

Revenind la karmă, gândiți-vă că acel bun a fost obținut cu stres, cu gânduri negative, prin mijloace deloc cinstite, prin șiretlicuri, sau tot printr-o metodă prin care s-a ajuns ca o altă persoană să aibă parte de un prejudiciu, gaură energetică.

Și teoretic, dar și practic tu ai scăzut, luând ceea ce NU ți se cuvine, cel puțin de două ori energia bunului. Poate e extrem, dar ai prejudiciat de două ori o persoană.

Iar acea energie scăzută, acompaniată de păreri de rău, de gânduri negative, de înjurături, de nemulțumire, tristețe, de pierderea bunului agonisit… , te influențează atât de puternic încât treptat se va reflecta în viața ta. Cum și prin ce? Pentru început tot prin pierderi, prin scăderea energiei, inclusiv vitalității, puterii de a obține ceea ce îți dorești, începi să atragi situații și oameni care, fără să îți dai seama, vor face la fel cu tine, iar exemplele pot continua.

Viața, întregul univers, înseamnă echilibru. E o provocare să fii și să rămâi echilibrat, dar e chiar ușor să îți deschizi mintea și să începi să îți dai seama că primim tot ce avem nevoie. Că e câtuși de puțin necesar să iei ce nu e al tău doar ca să ai, să-ți satisfaci un bine de moment. Și dacă îl iei, și nu e pentru tine, îl vei pierde, nu te vei bucura de el.

Soluția e simplă, conștientizarea, acceptarea, îndreptarea. Urmați acești trei pași, vă vor fi de mare ajutor, și veți vedea cum viața voastră se va îndrepta spre bine. Chiar dacă acum, ziceți voi, că e bine.

Evitați să (vă) folosiți și să luați ce nu vine ușor, cu zbateri și consum mare de energie. Lăsați cele ale Cezarului să fie ale Cezarului. Sunt altele, mult mai bune și mai potrivite și pentru voi. Doar să aveți răbdare și înțelegere. DOAR.

 

Atât pentru moment. Respiră. Înțelege. Iartă. Ajută. Iubește.

Sursa foto: icorecoach.com